Orionskolan Visby waldorfskola. En unik, småskalig och trivsam skolmiljö från förskoleklass till klass 9. Elevernas välmående och lärande gynnas av kreativ och stimulerande undervisning, trygga relationer, ekologisk skolmat och en naturnära skolvardag.

Våra ledord som genomsyrar hela skolan är:

• Kunskap

• Trygghet

• Delaktighet

Kunskap

Kunskap betyder att vi anser att alla ämnen är lika viktiga. Genom att djupdyka in i ämnesövergripande teman får eleverna en större förståelse för hur olika saker hänger ihop. Att öva på att se sammanhang skapar en stabil grund för fortsatta studier. Vi börjar alltid dagen med en gemensam rytmisk del för att samla tankarna. Därefter följer den ämnesövergripande periodlektionen och de mer teoretiska lektionerna. Efter lunch ägnar vi oss främst åt praktiska ämnen.

Trygghet

Delaktighet

Skolmat

På skolan serverar vi uteslutande vegetarisk mat med fokus på ekologiska och närproducerat.
Filosofin i matpedagogernas arbete är att inspirera och uppmuntra barnen till att öppna sinnen och smaklökar inför livets kulinariska äventyr.
Vi tillaga maten från grunden och brödet bakas med surdeg. I vår skolträdgård odlar eleverna bla rotfrukter och grönsaker som köket lagar till.
Vi är stolta och glada över våra kreativa och duktiga köksmedarbetare som varje dag ger oss näringsrik och framförallt underbart god mat.