Orionskolans hjärta

På skolan serverar vi uteslutande vegetarisk mat med fokus på biodynamiska, ekologiska och närproducerade produkter. Ett beslut som ibland väcker frågor och förundran, men ännu oftare respekt och uppskattning. Den främsta anledningen är att vi ser det som ett bidrag till miljön och en mer hållbar värld. Filosofin i matpedagogernas arbete är att inspirera och uppmuntra barnen till att öppna sinnen och smaklökar inför livets kulinariska äventyr.

Köket har friheten att tillaga maten från grunden och brödet bakas med surdeg. Då och då integreras barnen i matlagningen genom deras hjälp att plocka råvaror som ramslök, äpplen eller majs.

Vi inspireras av den antroposofiska kosten och följer säsongens utbud från våra lokala lantbrukarkontakter och spontana trädgårdsleveranser från t.ex. föräldrar.

Vi är stolta och glada över våra kreativa och duktiga köksmedarbetare som varje dag ger oss näringsrik och framförallt underbart god mat. Att vi också i vårt lilla hörn bidrar till en mer hållbar värld ser vi som en härlig bonus!

Bästa matpedagogerna är: Pernilla Sanna & Richard